Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

12 Nisan 2013 Cuma

Google Reklam Vermek - Google Reklamları Hakkında Güzel Bir Makale


Google Reklam Vermek


Sabah kepenk açan bir esnaf dükkanına ilk adım attığında, muhtemel gözünün kaydığı ilk nokta müşterilere satış yaptığı vitrinidir. AdWords hesabınızda bu vitrin tıklama oranınız olmalı. Tıklama oranı, basit bir ifadeyle belirli bir zaman dilimi içerisinde almış olduğunuz tıklamaların gösterimlere olan oranıdır.



Bir kuyumcu olduğunuzu varsayalım.

Her gün yüzlerce,  google reklam vermek hatta binlerce kişinin vitrininizdeki ürünlere bakması sizin o gün içinde aldığınız gösterimlerken, dükkanınıza girerek size bu ürünler hakkında sorular soran ve ürünlerinizi inceleyen müşteri sayısını tıklamalarınız olarak düşünebiliriz. Böylece tıklama oranınız da dükkanınıza giren müşterilerinizin vitrininizi gören müşterilere oranı oluyor.

Tıklama oranınızı yukarı çekebilmek için google reklam vermek tıklamalarınızı arttırırken, alakasız olan gösterimleri azaltmayı hedeflemeniz mantıklı bir çözüm önerisi olacaktır. Gereksiz gösterimlerin azaltılması bu anlamda öncelikli olarak düşünülmesi gereken aksiyon olabilir.

Tecrübelerimiz gösteriyor ki, AdWords reklamverenleri, reklamlarının hedeflemelerini (anahtar kelimeler ve Görüntülü Reklam Ağı hedeflemeleri) çok geniş tutarak, yapmış oldukları iş ile alakasız olan bir çok sorgulamada gösterim alarak çok yüksek gösterim sayılarına ulaşabiliyor. Ancak çok geniş hedeflemeler reklamlarınızın alakasız aramalarda  google reklam vermek çıkmasına, bunun karşılığında da tıklama sayılarınızın düşük olmasına neden olabiliyor, bu da elbette tıklama oranınızı (TO) ve dolayısıyla da kalite puanınızı negatif yönde etkiliyor.

Bu noktada en yanlış algı, “Ne kadar çok reklamım gösterilirse o kadar iyidir.” düşüncesi. Google AdWords olarak kullanıcılara yaptıkları her bir sorguda en alakalı reklam sonuçlarını göstermek istiyoruz. Bunu yapmamıza yardımcı olan reklamverenlerimizi de yüksek kalite puanları ile ödüllendiriyoruz diyebiliriz.

Peki alakasız aramalarda çıkmamak için ne yapmak gerekir? Alakasız aramalardan çıkmamak için reklamlarımızın hedeflemelerini çok iyi bir şekilde belirliyor olmamız gerekiyor. Hedeflemelerimiz için de yapmamız gerekenler şu şekilde:
Yeni bir kampanya oluşturduğumuzda kampanya ayarlarımızı hedeflemelerimize uygun bir şekilde yapmamız gerekiyor. Kampanya düzeyinde yapabildiğimiz ayarlar kakkında Google AdWords Yardım Merkezi'ndeki ilgili yazımızı okumakta fayda var.
Google Arama Ağı'nı hedefleyen yeni bir kampanya oluştururken eklediğiniz anahtar kelimeler geniş eşleme olarak hesabınıza ekleniyor. Lütfen her bir anahtar kelimenin eşleme türünün yapılan sorgularda sizin reklamlarınızı tetiklerken belirleyici olduğunu unutmayın.

Bu makale Cüneyt Ünar tarafından yazılmıştır.

0 yorum :