Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Google Reklam Vermek - Google Reklamları

Google Reklam Vermek - Google Reklam


Google Reklamları her bütçeye her keseye hitap eden, hiçbir maliyet sınırlaması olmayan bir reklam platformudur. Diğer reklamlardan farkı ise “ziyaretçi hedefli” olmasıdır. Nedir bu ziyaretçi hedefli google reklamları ?
Ziyaretçi hedefli google reklamları; reklamlarınızı sadece istediğiniz kriterlere giren ziyaretçilere gösterilmesidir. Bunu kısaca bir örnek ile anlatıcak olursak, bir perde firması işlettiğimizi düşünelim. İnternette herhangi bir siteye banner tarzı reklam verirsek, reklamlarımızı sadece o siteye giriş yapan ziyaretçiler görür. Geri dönüş olarakta her türlü ziyaretçi sitenizi ziyaret edebilir. Bu ziyaretçilerden kaş kişi perde satın alır ? Tartışılır.. Google Reklam Vermek bu durumda devreye giriyor ve yayıncılara kelime bazlı reklam imkanı sunuyor. Perde satın almak isteyen bir ziyaretçi Google’de “perde firmaları” diye aratır ve Google Reklam perde firmaları kelimesinde öncü olan siteleri ziyaretçiye sunar. Ziyaretçi bu sayfalardan herhangi birine girer ve perde ihtiyacını karşılar. Bu durumda ziyaretçinin giriş yaptığı firma sitesi kazanç sağlamış olur. Kazanç sağlayan site maliyet olarak ortalama 0,5 TL gibi bir ücret öder. Sonuç olarak çok düşük maliyetle yüksek kazanç elde edilmiş olur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek Google Reklamları hakkında kafanızda daha net bir şekil oluşturabilirsiniz.



Google Reklam Vermek AdWords, Google'ın ana gelir kaynağı olan reklam teknolojisidir. AdWords ile Google arama sonuçları sayfalarında ve Google içerik ağında tıklama-başı-maliyet (CPC) ile reklam satın alınabilir.
Arama sonuçlarında yalnızca metin reklamlar gösterilir. Bu reklamlar en fazla 25 karakterlik bir başlıktan ve 35'er karakterlik iki açıklama satırından oluşabilir. İçerik ağında ise hem metin reklamlar, hem de resimli reklamlar yayınlanır. Resimli reklamların (banner) boyutları IAB tarafından belirtilmiş olan 8 standart ebattır.
Google Reklam Vermek Adowrds internet reklamcılığı ajanslarına destek vererek, reklam verenlerin kolay bir şekilde adwords reklamlarını verebilmelerini sağlar. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu ajanslara herhangi bir komisyon vermez. Bu ajanslardan çeşitli eğitim ve seminerlerle feed back toplar ve eğitim desteği vermiş olur.


• Sektörünüz ile ilgili müşterilere ulaşarak satış yapabilirsiniz.
• Satış oranınızı yükseltebilirsiniz.
• Düşük maliyetle yüksek kazançlar sağlayabilirsiniz.
• Firmanızı tüm dünyaya tanıtır, marka olmakta öncülük edebilirsiniz.
• Yep yeni müşterilere yelken açabilirsiniz.
• Ürün veya hizmetinizin satış grafiğini istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.
• Reklamlarınızı anında durdurabilir, anında yayına sokabilirsiniz.
• Talimat vererek mesai saatleri dışında reklamlarınızın görünmemesini sağlayabilirsiniz.
• Reklamlarınızı ülke bazlı filtreleme ile istediğiniz ülkede yayınlayabilirsiniz.

0 yorum :