Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

25 Eylül 2013 Çarşamba

Google Reklam Vermek - Video

Google Reklam Vermek - Videolu Anlatım




Websitenizi Google AdWords Reklam kullanarak internette tanıtmak istiyorsanız öncelikle Google’ın bu konudaki politikalarını dikkate almalısınız. Kullanıcılarınız websitenize internet reklamlarınız aracılığıyla erişir ama sitenizden hemen ayrılırsa, bu, yatırımınızdan yeterli getiriyi almadığınız anlamına gelir. Maksimum yatırım getirisini elde etmek istiyorsanız bir işletme sahibinin ve websitenizi oluşturan yazılım geliştiricilerin mutlaka bilmesi gereken bazı şeyler vardır.
Bir işletme sahibi olarak öncelikle websitenizin genel mimarisini, özelliklerini ve fonksiyonlarını belirlemelisiniz.  Yazılım geliştiriciler olarak dikkate almanız gerekense; websitenizin AdWords’e yönelik optimizasyon hedeflerine uygun olarak geliştirildiği ve tasarlandığından emin olmanızdır. Örneğin; flash tasarıma sahip bir websitesi Google tarafından boş gibi algılanacağı için Adwords ile çok uyumlu çalışmayacaktır.
Adwords kullanarak yatırım getirinizi maksimum düzeye çıkarma konusu ise tamamen alaka düzeyi ile ilgilidir. Alaka düzeyi, reklam kampanyanızın içerdiği unsurların, bir kullanıcının aradıklarıyla eşleşme oranıdır. Yani reklamlarınızı tıklayarak websitenize ulaşan bir kullanıcının aradığı şeye ulaşması demektir. Temelde aradığı içeriğe ulaşamayan kullanıcı diğer unsurları dikkate bile almadan websitenizden ayrılacaktır.
Öyleyse AdWords hedeflerinize uygun olarak açılış sayfası ve websitesi optimizasyonu için yapılması gerekenleri başta Alakalı ve Orijinal İçerik olmak üzere 3 temel başlık altında inceleyebiliriz;
1. Alakalı ve Orijinal İçerik: Websitenizde kullanıcıların başka hiçbir yerde bulamayacağı reklamlarınızla alakalı içerikler yayınlayın. Bu iki özellik, etkisi büyük sitelerin ortak özelliğidir.
Alaka Düzeyi
  • AdWords reklamlarınız aracılığı ile websitenize gelen kullanıcıların reklamınızda vaad edileni bulmasını kolaylaştırın.
  • Reklamınızda vurgulanan ürün veya hizmetle ilgili en alakalı sayfaya bağlantı verdiğinizden emin olun.  Örneğin bir ayakkabı reklamı yapıyorsanız, kullanıcıları tüm ürünlerin listelendiği sayfa yerine sadece ayakkabıların listelendiği bir sayfaya yönlendirin.
Orijinallik
  • Kullanıcılarınıza başka sitelerde bulunmayan benzersiz içerikler sunun.
  • Sadece başka sitelere verdiğiniz bağlantılara değil kendi oluşturduğunuz içeriklere de yer verin.
  • Başka bir websitesine ait web tasarımını ya da vermiş olduğu izlenimi taklit etmekten kaçının.
  • Reklamınız, genel arama sonuçları içeren bir sayfaya bağlantı veriyorsa, kullanıcılara fazladan ve benzersiz içerik sağlayın. Örneğin, elektronik ürün satıyorsanız ürün açıklamaları veya kullanıcı yorumları ekleyebilirsiniz.
2. Şeffaflık: Websitenize ilk kez gelen kullanıcıların güvenini kazanmak aynı kullanıcıların sayfanızı tekrar ziyaret etmesini sağlayabilir. Bu güveni sağlamanın yollarından biri de kullanıcılarınıza karşı dürüst ve şeffaf olmaktan geçer.
  • İşletmenizin ne olduğu ve ne yaptığı ile ilgili açık olun ve net ifadeler kullanın.
  • Reklamını yaptığınız teklif ve fırsatlar websitenizde gerçekten bulunan şeyler olmalıdır.
  • Kullanıcılara vaad ettiğiniz ürün ve hizmetleri sunun.
  • Sponsorlu bağlantıların, websitenizin diğer içeriklerinden ayırt edilebilmesini sağlayın.
  • Kullanıcıların tarayıcı davranışlarını ve ayarlarını değiştiren yazılımlar kullanmaktan kaçının. Kullanmanız gerekiyorsa da öncesinde izin alın.
  • Websiteniz açıldığında otomatik olarak bir yazılım yüklüyorsa bu konuda kullanıcıyı bilgilendirerek onayını alın ve yüklenen yazılımın kolayca kaldırılabilmesine olanak tanıyın.
  • Gerekli olmadıkça kullanıcılarınızdan kişisel bilgi isteğinde bulunmayın. Bulunmanız gerekiyorsa da bu bilgilerin nasıl kullanılacağına dair bir gizlilik sözleşmesi sunun.
  • Bülten almamayı tercih etmek gibi, kullanıcıların kişisel bilgilerinin kullanımını sınırlamasına olanak tanıyan seçenekler sunun.
  • Kullanıcıların kaydolmak zorunda kalmadan websitenizin içeriğine erişmesine izin verin. Ya da kaydolarak yararlanabilecekleri bilgilerin bir önizlemesini sunun.
3. Sitede Gezinme: Websitenize gelen ziyaretçileri müşteriye dönüştürmenin anahtarı, aradıklarını rahatça bulmalarını sağlamaktır. Bunu nasıl yapabilirim derseniz;
  • Kullanıcıların reklamlarınızda gördükleri ürün veya hizmeti satın almasını sağlayan kısa ve kolay bir yol sunun.
  • Websitenizde  pop-up’ları ve diğer dikkat dağıtıcı unsurları aşırı derecede kullanmamaya özen gösterin.
  • Açılış sayfanızın yüklenme süresini kısaltın.




0 yorum :