Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

30 Mart 2013 Cumartesi

Adwords - Hesap Askıya Alınma


Faturalandırma Bilgileri Doğrulanmadığı İçin Hesabınız Askıya Alındı




Google Adwords hesaplarını oluştururken uyulması gereken bir dizi kural vardır. Genellikle kişiler bu kuralları göz ardı ederler, halbuki bu kurallar reklamlar verenlerin lehine, reklam sektörünü korumaya yönelik kurallardır. Tüm bu kurallara http://support.google.com/adwordspolicy/bin/answer.py?hl=tr&answer=1316548 linklinden ulaşabilirsiniz.

Google’ ın faturalandırma ile ilgili titizliği artık her reklam veren tarafından bilinmektedir. Bu titizliğin en önemli nedeni reklam verenlerin yıllardır, Google’ ın iyi niyetini suistimal etmesidir. Örneğin faturalandırma için “otomatik ödemeler” methodu kullanıcılara eksi bakiyelere gitme olanağı sağlarken, kullanıcılar bunu sanal kartlar kullanıp, kartları iptal etme yoluyla bedavadan bakiyeye döndürdüler. Ücretsiz kuponlar üzerinden onlarca site açıp, milyarlarca lira kar sağladılar. Peki bundan en çok zararı kim gördü? Sanılanın aksine Google değil en çok reklam verenler zarar gördü. Sürekli hesap kopyalayanlar tıklama başına 20TL lik teklifler verebilirken, diğer kullanıcıların rekabet olanağını ellerinden aldılar. Google’ da reklam sektörünü olumsuz etkileyen bu haksız kazanca artık dur dedi.

Peki bundan sonra ne yapılmalı ki faturalandırma sorunu ile karşı karşıya kalınmasın;

Öncelikle Google’ın reklamcılık politikalarını dikkatlice gözden geçirmelisiniz. Yapacağız en ufak bir ihlal sitenizin askıya alınmasına sebep olacaktır. Siteniz ve reklamınız uygun durumda ise doğru faturalandırma ile tek bir kredi kartı üzerinden ödeme yapacaksınız. Genellikle kullanıcılar sahte isimler ve sahte adresler kullanmaktadır. Google gibi bilgiyi işleyen bir teknoloji karşısında dürüst olmanızı tavsiye ederim. Eğer hesabınız 1 kere incelemeye girerse, hesap puanınız düşer ve sürekli diken üzerinden beklersiniz.

Peki sertifikalı iş ortaklarının hesapları neden kolaylıkla incelemeye girmiyor? Bizim farkımız ne?

Uzun süre reklam yönetmiş, geçimini bu şekilde sağlayan profesyonel Adwords uzmanları, geçmiş tecrübelerinden dolayı daha az hata yaparlar. Kariyerlerini risk etmek istemedikleri için hile, hurda işleri bilirler ancak karışmazlar. Düzenli olarak Google’ a para yatırdıkları için, para kaynakları güvenilirdir, sürekli ödeme methodları değiştirmezler. Hal böyle olunca benim gibi iş ortakları kural ihlalinden dolayı askıya alınmış bir hesabı bile 5 dk içerisinde aktif edebilir.

Benim nacizane fikrim her reklam verenin sertifikalı kendini ispatlamış bir Google adwords uzmanı ile çalışmasından yanadır. Sonuçta belirli bir miktar reklam bütçesi ayırıyorsunuz. Bu parayı en veremli şekilde reklama harcayacak olan, saatlerini bu işe vermiş, işinin ehli kişilerdir. Bu konu ile ilgili Adwords Uzmanının size kazandırdıkları başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Etiket: Google AdWords hesabınız, bu veya alakalı bir hesapta Google’ın Reklamcılık Politikalarının ihlal edilmesi nedeniyle askıya alındı.

0 yorum :