Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

30 Mart 2013 Cumartesi

Google Adwords - Remarketing


Google Adwords Remarketing




Google Remarketing, Türkçe adı ile “Yeniden Pazarlama”; ilgi alanına dayalı reklamcılık özelliğidir. Yeniden pazarlama, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişilere ulaşmanıza ve doğru kişiler ile doğru mesajı eşleştirmenize olanak sağlamaktadır. (Bkz: Google İçerik Ağı Reklamcılığı: Google Remarketing Nedir?)

Google Görüntülü Reklam Ağı’nda var olan sitelere göz gezdiren kullanıcılar, sitenizin verdiği mesaja ilgi gösterirler ve sitenizi ziyaret ederler. Google Remarketing ise sitenizi daha önceden ziyaret etmiş olan bu kullanıcılara reklamlarınızın görüntülenmesini sağlar. Yalnızca sizin firmanız veya ürününüz ile doğrudan ilgili olan kullanıcılara reklam yayınlama imkânı sağlayan Google Remarketing, kampanyalardan ya da reklam biçimlerinden bağımsız olarak tüm reklamveren türleri için yatırım getirisi sunan bir araçtır.
Google Remarketing Nasıl Çalışır?

Google’ın yeniden pazarlama alanında geliştirdiği bu ürününü kullanabilmeniz için öncelikli olarak bir Google AdWords hesabı oluşturmanız gerekmektedir. AdWords hesabı oluşturduktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek Google Remarketing’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

1) Yeni Bir Kampanya Oluşturmak

Google ile yeniden pazarlama için yürütülecek olan AdWords kampanyasının diğer AdWords kampanyalarından farklı olması önerilir. Bu sayede Google Remarketing’in dönüşümünü daha iyi analiz edebilirsiniz.

Öncelikli olarak “Kampanyalar” sekmesinden “Yeni Kampanya”ya ulaşarak düzenli kampanya oluşturma ekranını görüntüleyiniz. Görüntülediğiniz ekranda, oluşturmak istediğiniz kampanyaya ilişkin bilgileri doldurunuz.



“Ağlar ve Cihazlar” bölümü ile ilgili olarak bazı değişiklikler yapmak faydalı olacaktır. Örneğin, “Ağlar” sekmesinde “Görüntülü” seçeneğini işaretleyiniz. Bu seçenek, reklamlarınızın sadece Görüntülü Arama Ağı’nda görüntülenmesini sağlar. Reklamlarınız Google Arama Ağı’nda ya da arama ortağı sitelerde görüntülenmez.



2) Yeni Bir Reklam Grubu Oluşturmak

Kampanyanızı oluşturma işlemini tamamladıktan hemen sonra bir reklam grubu oluşturmanız gerekmektedir. Reklamınız içerik ağında yayınlanacağı için hem metin hem de resim reklam kullanabilirsiniz. İçerik ağı reklamlarının Remarketing için kullanılacağı unutulmamalıdır. Bu anlamda, reklam stratejisi yeniden pazarlamanın en önemli adımlarından biridir. Daha yüksek bir alaka düzeyi ve iyi oluşturulmuş bir reklam metni ilgi çekici olacağından potansiyel müşterilere ulaşmada yarar sağlayacaktır.



Reklamın içerik ağı reklamlarına olan benzerliğine rağmen Remarketing için kullanılacak olan ürünün reklamı etkili ve harekete geçirici bir mesaja sahip olmalıdır. Her ürün için farklı bir reklam grubuna odaklanılmalı ve reklam gruplarının pazarlamanın yapıldığı kitleyle ilgili olduğuna dikkat edilmelidir.

3) Hedef Kitle Oluşturmak



Google Remarketing ile birlikte yönetim panelinize eklenen Hedef Kitleler sekmesi, ana kampanyalar sekmesinde bulunan açılır menüde mevcuttur. AdWords Yönetim Paneli’nize yeni eklenmiş olan bu bölümde yer alan “Hedef Kitleler” sekmesini kampanyanız için aktif hale getirdikten sonra “Yeni Özel Kombinasyon” ekranını görüntüleyeceksiniz. Özel Kombinasyon Listesi; “VE”, “VEYA” ya da “DEĞİL” ilişkileriyle birleştirilerek oluşturulan belirli bir kullanıcı kümesidir. “Yeni Özel Kombinasyon” bağlantısına tıklayarak ulaştığınız panelde yer alan bölüme bir kombinasyon adı ve isteğe bağlı bir açıklama girmeniz gerekmektedir. “Dâhil edilen veya ilgilenen kullanıcılar” alanında kombinasyonlarınızı seçmek için açılır listeleri kullanmanız önerilir. İlk açılır menüde belirtebileceğiniz seçenekler; “Bu kitlelerin tümü (VE ilişkisi)”, “Bu kitlelerden biri veya daha fazlası (VEYA ilişkisi)”, “Bu kitlelerden hiçbiri (DEĞİL ilişkisi)” şeklindedir. Bu seçenekleri belirledikten sonra Özel Kombinasyon Listesi oluşturmuş olursunuz.



4) Kod Yüklemek

Son adım olan “Kod Yüklemek”, yeniden pazarlamanın etiketidir. Etiketler/Kurallar başlığı altında isim listenizle birlikte verilen linki tıkladığınızda karşınıza gelen ekranda yer alan Remarketing Kodu, web sitenizdeki tüm sayfalara yerleştirilebilir. Böylece hedef kitlenizi daha ayrıntılı bir biçimde belirleyebilirsiniz.

0 yorum :