Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

30 Mart 2013 Cumartesi

Google Adwords Nedir?





google adwords
Google AdWords Nedir? (Google'a Ücretli Reklam Nasıl Verilir?)
 
Google Arama Sonuçlarında ekranın en üst bölümünde ve sağ bölümünde Sponsor Bağlantılar bulunur. Bu alanlarda yayınlanmak üzere belirli kelimelere reklam verebilirsiniz. Bunun için Google Adwords servisine üye olmanız gerekmektedir. 
 
Google Adwords te profil yarattıktan sonra reklam vermek istediğiniz kelimeleri seçebilir, bu kelimelere tıklama başına teklif verebilir, aylık bütçenizi belirleyerek reklam faturanızı sınırlayabilirsiniz. Google Adwords'ün yapısı oldukça gelişmiştir. Kelimeye göre bağlantı (link) verebilir, her kelimenin fiyat teklifini farklı tanımlayabilirsiniz. Böylece önem verdiğiniz kelimeler (üst sırada çıkmak istediğiniz kelimeler) için yüksek fiyat teklifi, sadece görünür olmak ancak orta seviyelerde de çıkmak istediğiniz kelimeler için düşük fiyat verebilirsiniz.

Google Adwords hizmeti size zaman zaman sektörünüzle ilgili kelime önerileri de verecektir. Bu kelimeleri de ekleyerek sektörünüzle ilgili en popüler kelimelerde bulunma şansınızı arttırabilirsiniz. Google Adwords raporları da oldukça gelişmiştir. Böylece en iyi geri dönüş aldığınız reklamınızı ve anahtar kelimeleri tespit ederek bu kelimelerde daha fazla reklam yayınlanmasını sağlayacak reklam kampanyası ayarlarını düzenleyebilirsiniz.


google adwords


Google Adwords, Google arama sonuçları haricinde Google İçerik Ortakları web sitelerinde de reklamınızı yayınlayabilmektedir. Bu seçeneği reklam kampanyası bölümünde görünmek istediğiniz siteleri seçerek belirleyebilirsiniz. Hatta ziyaretçinin bulunduğu ülkeye, konuştuğu dile göre gibi çeşitli kriterleri belirleyerek gereksiz arama sonuçlarında çıkmayı kapatabilirsiniz.

Sonuç olarak kelimelere tıklama başına ücret ödeyeceğiniz ve aylık bütçenizi belirleyebileceğiniz AdWords servisi sitenizin ziyaretçisini bütçeniz oranında arttıracaktır. AdWords reklam kampanyanızı sık sık kontrol edip ihtiyaçlarınıza göre optimize ederek reklam bütçenizi minimumda tutup, site trafiğinizi maksimize edebilirsiniz.



google reklam vermek

0 yorum :