Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

6 Nisan 2013 Cumartesi

Google Adwords Arama Motoru pazarlaması



Google Adwords Arama Motoru pazarlaması



Arama Motoru Pazarlaması (SEM) nedir? Neden gereklidir?

Arama Motoru Pazarlaması ya da SEM (Search Engine Marketing) Google Adwords başta olmak üzere arama motorlarında sponspor reklamlarınızın daha yüksek verim ve uygun maliyetle çalışabilmesi için hesaplarınızın optimizasyonu ve sürekli yönetiminin sağlanmasıdır. Ülkemizde bu alanda çok büyük bir çoğunluğun Google Adwords kullandığı göz önüne alındığında, ülkemize yönelik olarak SEM = Adwords desek yanlış olmaz. Ancak tam olarak bu kapsama girmese de Facebook google reklam vermek üzerinden yayınlanan reklamları da bu başlık altında inceleyebiliriz.
Çoğunlukla öyle bilinse de Adwords daha fazla para verenin üstte çıktığı bir sistem değildir. Reklamınızın sıralamasını etkileyen bir çok etken, ayırdığınız google reklam vermek bütçe ile beraber işleme sokularak reklamınızın sıralaması belirlenmektedir. Dolayısıyla doğru bir hesap optimizasyonu ve yönetimi ile çok daha düşük maliyet ve yüksek verimle hesaplarınızı yönetmek mümkün.
Somut bir örnek vermek gerekirse tıklama başına 1.00 TL ödediğiniz reklamları, aslında doğru yönetimle 20-30 kuruş maliyetlerle ve aynı performansla yayınlayabilmek çoğu zaman mümkün olabilmektedir. Bunun yaratacağı farkı siz düşünün.
Biz ne yapıyoruz?

Google Adwords hesabınızı sizin adınızı google reklam vermek  en doğru şekilde optimize ediyor ve sürekli kontrol altında tutarak yönetiyoruz. Böylece en uygun maliyetlerle reklamlarınızdan yüksek verim almanızı sağlıyoruz. İşin en güzel yanı ise, bize bu işlem için ödeyeceğiniz tutar, performans artışı sebebiyle deceğiniz kârdan az oluyor. Yani bu işlem sizin için masraf değil maddi kazanç anlamına geliyor. Zaten hesabınızı incelediğimizde, bu şekilde bir performans artışı sağlayamayacaksak ve çalışmaya ihtiyacınız yoksa size bunu söylüyoruz ve Adwords hesabınızı ancak bir optimizasyon gerekli ise yönetmeyi kabul ediyoruz.

0 yorum :