Son Yazılar

0531 946 85 75
0212 224 78 98

1 Nisan 2013 Pazartesi

Google Adwords Reklam Vermek



Google Adwords Reklam Vermek


Hesabınız nasıl organize edilmiştir?
AdWords hesabınız üç düzeye ayrılacak şekilde organize edilmiştir: hesap, kampanya ve reklam grubu.
Aşağıda, hesabınızın düzeylerinin her birine ilişkin kısa bir özet verilmiştir:
Hesabınız, benzersiz bir e-posta adresi, şifre ve fatura bilgileriyle ilişkilendirilir.
Reklam kampanyanızın kendi bütçesi ve reklamların nerede görüntüleneceğini belirleyen hedefleme seçenekleri vardır.
Reklam grubunuzda bir dizi reklam ve bu reklamların gösterilmesini tetikleyen bir anahtar kelime listesi bulunur.
Reklam faaliyetinizi genişletin
İlk AdWords reklamınızı oluşturduğunuzda, hesabınızda reklamınızı ve anahtar kelimelerinizi barındırmak için yalnızca bir reklam grubu bulunur. Reklamları ve anahtar kelimeleri olan bir hesap görürsünüz ve yukarıda açıklanan kampanya ve reklam grubu yapısından haberdar olmayabilirsiniz.
Birden çok ürünün, hizmetin, web sitesinin reklamını yapmak istiyorsanız, yeni kampanyalar ve reklam grupları oluşturmalısınız. “Yeni bir kampanya oluştur” düğmesini tıklamanız yeterlidir. Yeni bir kampanya veya reklam grubu oluşturduktan hemen sonra, hesabınızın yan tarafında bir gezinme ağacı görürsünüz. Bu ağaç, istediğiniz kampanya veya reklam grubuna hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlar.
İpucu: AdWords hesabınızı, web sitenizin genel yapısını yansıtacak şekilde yapılandırmanızı öneririz. Aşağıdaki örneğe bakın.
Örnek:
Bir elektronik perakendecisinin web sitesinde, televizyonlar ve fotoğraf makineleri olmak üzere iki ana ürün türü bulunmaktadır. Hesaplarını etkin bir şekilde yapılandırmak amacıyla her bir ürün için ayrı bir kampanya oluşturmaları gerekir. Her bir kampanyanın içinde, her bir farklı ürün türü için yeni reklam grupları oluşturabilirler. Örneğin, her bir televizyon veya fotoğraf makinesi markası için bir reklam grupları olabilir. Bu, tüm reklamların ve anahtar kelimelerin tanıttıkları ürünle eşleşmesini sağlar.
Hesap
Çevrimiçi elektronik mağazası
Kampanya                                                                                                       Kampanya
Televizyonlar                                                                                              Fotoğraf Makineleri
Reklam grubu                            Reklam grubu                                          Reklam grubu             Reklam grubu
Düz ekran televizyonlar       Plazma televizyonlar                     Dijital fotoğraf makineleri    Kompakt fotoğraf makineleri
Temaya veya ürüne göre iyi yapılandırılmış kampanyalar oluşturarak, yalnızca yönetilmesi ve düzenli tutulması kolay olan bir hesaptan daha fazlasını elde edersiniz. Aynı zamanda, birbirleriyle doğrudan ilişkili reklam ve anahtar kelime kümelerine sahip olursunuz. Bu da Kalite Puanınızı artırarak maliyetlerinizin düşük olmasını sağlar. Bu kılavuzun bir sonraki sayfasında alaka düzeyinin önemi ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

1 yorum :

  1. lan ordan burdan yazıları çalın çırpın sonrada google adwords reklam vermek. utan lan utan.

    artistsiniz ya hıaaamına

    YanıtlaSil